Algemeen

Speel je saxofoon of ben je bekend met die vingerzetting en zou je graag ook wat andere sounds willen laten schallen? Dan is de Roland AE-05 Aerophone GO met zijn elf standaardsounds een uitkomst. Zo kun je kiezen uit vier saxofoons en onder andere de geluiden van een viool, fluit en klarinet. Daarnaast beschik je via de Aerophone GO Plus-app (voor iOS- of Android) over meer dan 50 extra klanken. Via Bluetooth audio kun je daarnaast nog eens meespelen met je favoriete nummers via je smartphone. Maar dat is nog niet eens alles. Speel je regelmatig in een groep van maximaal zeven mensen groot? Dan wordt samenspelen met behulp van de Aerophone GO Ensemble-app ook nog eens bijzonder leuk en gemakkelijk.

Aerophone GO: snel, gemakkelijk en een vertrouwd speelgevoel

Wil je snel en simpel naar een andere toonsoort zonder het je vingers te lastig te maken? Ook transponeren behoort tot de mogelijkheden. Met dit digitale blaasinstrument hoef je niet bang te zijn dat je je blaastechniek moet aanpassen. Het meegeleverde mondstuk van de AE-05 heeft dezelfde gevoel als je gewend bent bij een rieten mondstuk. Door de speciale breath sensor kun je met deze Roland windcontroller gemakkelijk technieken zoals toonhoogte en vibrato in je spel leggen. De Aerophone GO heeft overigens ingebouwde speakers met een handige volume-regelaar. Is stil oefenen soms een must? Dan kun je ook nog een hoofdtelefoon aansluiten. Het blaasinstrument wordt geleverd met, naast het mondstuk, een passende softcase voor handig vervoer.

AE-10 Aerophone: nuance, dynamiek, articulatie en geluiden

Op basis van de speciaal ontwikkelde en gepatenteerde SuperNATURAL klanktechnologie van Roland kun je subtiele tonale nuances ten gehore brengen met een groots dynamisch bereik en een gedegen articulatie. Op het gebied van saxofoon-varianten kun je kiezen uit de sopraan, alt, tenor en bariton. Deze kun je gemakkelijk en vlot transponeren zonder dat je je druk hoeft te maken over je vingerzettingen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit geluiden van andere blaasinstrumenten zoals de fluit, trompet of klarinet en snaarinstrumenten zoals de viool.

Aansluiting, bediening en gebruik

De AE-10 Aerophone komt uitgevoerd met de meest recente synth-klanken van Roland en zijn allen  geoptimaliseerd voor gebruik met dit digitaal blaasinstrument. Naast dat je een hoofdtelefoon kunt aansluiten voor bijvoorbeeld het oefenen in de avonduren, is dit instrument ook voorzien van ingebouwde monitorspeakers. De handige display maakt eenvoudige bediening en snelle klankwisseling mogelijk. Met 6 AA-batterijen is tot wel zeven uur speelduur mogelijk. Ook kun je de AE-10 voeden met de bijgeleverde adapter. Via USB kun je de Aerofoon op bijvoorbeeld je computer aansluiten en een apparaat met backing tracks kun je verbinden met de 3.5 mm stereo jack-input.