Na 100 jaar innovatie, ontwerp en fabricage “made in France”, herdefinieert Henri SELMER Paris de moderne identiteit van de altsaxofoon dankzij de Supreme, de nieuwste geboren uit zijn ateliers.

Het kostte meer dan 8 jaar aan onderzoek en ontwikkeling om de ambitie van de wereldleider in high-end saxofoons te realiseren: de geboorte van de meest succesvolle saxofoon ooit ontworpen, een instrument waarvan elk detail is bedacht om dat allemaal te overtreffen. Met de Supreme gaat Henri SELMER Paris dus de uitdaging aan van het ideale instrument, een instrument dat zou voldoen aan de verwachtingen van alle muzikanten – ongeacht hun muzikale esthetiek.

Innovatie ten dienste van traditie
De realisatie van dit nieuwe instrument belichaamt het hoogtepunt van seculiere knowhow, gecombineerd met een perfect beheerst productietool. Het weerspiegelt de uitzonderlijke synthese van de kwaliteiten van oude en huidige modellen, en voldoet aan de wensen van alle saxofonistenprofielen: schoonheid en zorg bij de realisatie van Balanced Action, legendarische flexibiliteit van de Mark VI, gemak van de Super Action 80 Series II, precisie en elegantie van de Serie III, kracht en rondheid van de reference.

Plezier en bewijs van spelen
Een nieuwe top-of-the-range altsax, de Supreme wordt gekenmerkt door een perfect uitgebalanceerde nauwkeurigheid, eindeloze sonische kleuren en hoge transmissienauwkeurigheid. Zijn ontwerp maskeert de natuurlijke beperkingen die inherent zijn aan de saxofoon en verlegt de grenzen van het spelen. Zijn rondheid en zijn vermogen tot projectie maken het een instrument dat zowel traditioneel als resoluut modern is. De verfijning en zorg die bij de fabricage zijn besteed, evenals de volledig gecorrigeerde ergonomie, onthullen ongekend plezier en bewijs van spel.